Tsenguluso ya mbingano ya Vhavenda - Nekhongoni, Mukondeleli Emily (University of Limpopo, 2013)
Tsenguluso iyi yo bvisela khagala matshimbidzele a mbingano ya Vhavenḓa zwi tshi kwama zwine mbingano iyi ya vha zwone, u dzhenelela ha vhabebi, maambisele, u lugiselwa ha mbingano, lumalo u swika kha u vhinga kana u vhingwa. Yo dovha ya bvisela khagala khaedu dzo livhanaho na iyi mbingano ṋamusi dzine dza vha u sa dzhenelela ha vhabebi kha mbingano dza vhana vhavho. U ḓiṱoḓela vhafunwa ha vhaswa ano maḓuvha, zwiitisi zwa u sa malwa ha vhafumakadzi khathihi na u sengulusa uri ndi ngani vhanna ano maḓuvha vha si tsha mala vhafumakadzi vhanzhi.
Thesis (MA. (African Languages)) --University of Limpopo, 2013
Keywords: Marriage; Venda customs; Marriage customs and rites -- South Africa -- Limpopo; Marriage proposals; Marriage -- Parental consent -- South Africa -- Limpopo; Venda (African people) -- Marriage custom and rites