Tsedzuluso ya thuthuwedzo ya lutendo lwa vhuloi kha vhushaka vhukati ha vhathu kha Tshivenda - Nenungwi, Tondani Grace (University of Limpopo (Turfloop Campus), 2010)
Ngudo iyi i khou sedzulusa ṱhuṱhuwedzo ya lutendo lwa vhuloi kha vhushaka vhukati ha vhathu kha Tshivenḓa. Luambo lu kwamaho matshilisano na vhupfiwa zwi ḓo dzhielwa nzhele. Hu ḓo sedziwa na maipfi a elanaho na zwa vhuloi. Izwi zwi ḓo itwa ho katelwa vhuḓipfi, u vhaisala, kudzhielwe kwa zwithu, mbeu na maambele musi hu na lutendo lwa zwa vhuloi. Ndi zwa ndeme u ḓivha uri dziṅanga dzi na luambo lu ne dza lu shumisa u sumbedzisa vhuloi ngeno vho vhafunzi vha zwa vhurereli vha na maitele na maambele a vho.
Thesis (M.A.) --University of Limpopo, 2010
Keywords: Witchcraft practices; African religion; 299.94; Witchcraft -- South Africa; Witchcraft -- South Africa -- History; Venda (African people) -- Social life and customs; Superstition