Tsenguluso ya ndeme ya u thuswa ha nwana nga ndila ya Tshivenda - Mahwasane, Mutshinyani Mercy (University of Limpopo, 2012)
Ngudo ino yo sengulusa ndeme ya u thusa ṅwana ho sedzwa nḓila ya Tshivenḓa, sa izwi maitele aya a tshi khou ngalangala musalauno. Ngudo iyi yo sumbedza uri u thusiwa hu kha ḓi vha hone naho mathusele a hone o fhambana, sa izwi zwi tshi bva kha thendelano ya muṱa. Ho wanala uri kha muthuso hu shumiswa vhathu vhofhambanaho u fana na vhomaine, vhakegulu, vhafunzi kana ha tou rengwa mishonga ine ya shumiswa kha u thusa ṅwana. Ngudo yo dovha ya sumbedza mvelelo mmbi dza u sa thusa ṅwana na mvelelo mbuya dza u thusa ṅwana.
Thesis (MA. (African Languages)) -- University of Limpopo, 2012
Keywords: Birth rites; Healing; 392.120968; Birth customs -- South Africa -- Limpopo; Venda (African people) -- Social life and customs; Traditional medicine -- South Africa -- Limpopo; Healing -- South Africa -- Limpopo