Tsenguluso ya zwiila zwa vhaVenda na masiandaitwa azwo - Mphaga, Mashudu Sarah (My University, 2012)
The study handled a variety of taboos applicable in Tshivenda, that is, taboos that pertain to food, plants, initiation schools and ceremonies and animals. The study has highlighted whether taboos still have any role to play in present-day life as far as Tshivenda is concerned. Again, the study has examined whether the beliefs that some Tshivenda speaking people still have taboos which are based on facts or myths. Lastly, the study has investigated the impact of taboos regarding the preservation of Tshiven􀦒a identity and culture. Thodisiso iyi yo bvisela khagala zwiila zwine zwa vha hone kha lushaka lwa Vhavenda. Zwiila izwi ndi zwi kwamaho zwidiwa, zwimela, mula na zwifuwo. Ngudo iyi yo sumbedza uri zwiila zwi vhonala zwi tshe na ndeme na kha lushaka lwa Vhavenda namusi. Yo dovha ya sengulusa uri fulufhelo line Vhavenda vha vha nalo kha zwiila lo disendeka na nga mazwifhi kana ndi ngoho na. Tshinwe tshe tsenguluso iyi ya bvisela khagala ndi masiandaitwa a u tevhedza kana u sa tevhedza zwiila kha mvelele ya Vhavenda.
Thesis ( M.A. ( African Languages)) -- University of Limpopo, 2012
Keywords: Taboos; Venda (African people); Taboo -- South Africa -- Limpopo